Kongresni turizam i tim bilding aktivnosti

Činjenica da komunikacija dobija sve veću važnost na glomaznim projektima dovela je do jačanja svesti o važnosti timskog duha unutar koorporacija, ali i generalno u poslovnom ekosistemu. Negovanje komunikacije se sve češće sprovodi kroz takozvane team building aktivnosti koje obično potražuju neku prirodnu lepotu ili atrakciju uz ozbiljan hotelski smeštaj.

U donjim redovima pogledajte koje izazove na ovu temu preporučuje urednički tim Bugarskainfo sajta.

Vitoša, trek staza
Vitoša, trek staza

Bugarska se nalazi na strateški jako dobroj lokaciji – u srcu Balkanskog poluostrva i na raskrsnici triju kontinenata. Bugarska ima 4 međunarodna aerodroma što ovu zemlju čini lako dostupnom iz bilo kog dela Evrope. Uz to, u svim većim gradskim centrima zemlje sve je veći broj izuzetno kvalitetnih i lepih hotela kategorizacije od 3 do 5 zvezdica što, zajedno sa ponudom smeštaja na crnomorskom primorju i u planinskim centrima, čine ovu zemlju sve atraktivnijom i za kongresni turizam.


Kongresni turizam Sofije

Najbolji uslovi za kongresni turizam nude se u prestonici Bugarske, Sofiji. Ralog za to leži naravno u tome što se u prestonici nalazi veliki broj odličnih hotela sa velikim i dobro opremljenim kongresnim salama, kao i više namenskih kongresnih centara poput Nacionalne palate kulture i INTER EXPO centra. Kako se u prestonici nalaze i mnogi fakulteti i univerziteti, tako i oni nude odlične sale za različita poslovna okupljanja ili održavanja seminara. Još neki od objekata u kojima se može organizovati neki kongres u Sofiji su: Klub vojske, rezidencija „Bojana“, hala „Univerzijada“ i nedavno završena multifunkcionalna sportska hala – sofijska Armeets Arena.

U Vitoši (planini uz Sofiju) se takođe nalazi dosta adekvatnih sala za kongresni turizam, a učesnicima različitih poslovnih ili naučnih okupljanja nude se i mogućnosti za obilazak gradskih znamenitosti i mogućnost planinskog, seoskog i eko-turizma. Osim Vitoše i Sofije, i Plovdiv je odličan izbor za one koji žele da organizuju neki poslovni seminar ili neki veći naučni skup. Ovaj grad ne samo što ima jako bogatu kulturnu ponudu, sa mnogobrojnim kulturnim dešavanjima tokom cele godine, već je i idealno mesto za ljubitelje gradskog turizma i zaljubljenike u istoriju i arhitekturu gradova jer ima izuzetno bogatu istoriju i izvanrednu arhitekturu.

Osim ovih gradova, kongresni turizam je moguć i u gradovima Vidin, Ruse, Montana (poznata po ekstremnim sportovima u vazduhu), Pleven, Veliko Trnovo, Teteven, Trojan, Sliven, Dimitrovgrad…

Crnomorsko primorje iz ugla kongresnog turizma

Bugarsko crnomorsko primorje već je poznato po odličnoj ponudi smeštaja, mnoštvu zabavnih sadržaja i kvalitetnim, čistim plažama. Kako svi veći i bolji hoteli na Crnom moru imaju i odlično opremljene kongresne sale većeg ili manjeg kapaciteta, tako je odabir nekog od mesta na bugarskom primorju da se u njemu održi neki kongres idealan spoj kongresnog turizma, primorskih čari i odmora. Mnogi hoteli na bugarskom primorju rade cele godine pa kongresni turizam nije ograničen samo na letnje mesece. Takvi hoteli se mogu naći u Varni, Burgasu i Dobriču i u letovalištima Albena, Zlatni pjasci, Sunčev breg, Sv. Konstantin i Elena, Sv. Vlas ili Primorsko.

Planinski izazovi

Kako u Bugarskoj ima dosta planina, tako je u ovoj zemlji velika i ponuda odličnih planinskih odmarališta. A u njima, takođe, ima i dovoljno hotela sa adekvatnim i dobro opremljenim salama za sve vrste poslvnih i drugih okupljanja. Izdvojićemo odmarališta Bansko, Borovec i Pamporovo jer tokom cele godine imaju izuzetnu ponudu vrhunskog smeštaja i mnogobrojne dodatne aktivnosti, od planinarenja i skijanja do šetnje i bavljenja svim vrstama sportova. Tako su ovi planinski centri odlična alternativa i konkurencija letnjim centrima na Crnom moru.

Pamporovo, zaštitni znak zimskog turizma Bugarske
Pamporovo, zaštitni znak zimskog turizma Bugarske

U Bugarskoj je izuzetno razvijen i banjski turizam pa su i bugarske banje odličan izbor da se u njima održi neki međunarodni simpozijum. Neke od banja u kojima je moguće organizovati kongres su Hisarja, Velingrad, Devin i Sandanski. Topla lekovita kupka ili masaža u spa centru idealni su odmor i relaksacija nakon radnog dana.

U svakom slučaju dobro razmislite o novoj destinaciji za vašu sledeću tim bilding aktivnost, a sigurni samo da Bugarska može opravdati šansu!


10.00 avg. rating (93% score) - 2 votes

Dodaj svoj utisak

Zaštite radi molimo vas popunite donje polje: *

Ako želite na skijanje u Bugarsku:

Pratite nas!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.