Opušten razgovor

Mobilni operateri u Bugarskoj

Kada stignemo na neko odredište najpre pošaljemo SMS, Email ili se kratko javimo najbližima. Ako ste u tranzitu ili višednevnoj poseti Bugarskoj, u ovom tekstu iznećemo spisak bugarskih mobilnih opetatera sa preporukama iz ličnog iskustva da prođete što jeftinije.

Opušten razgovor
Opušten razgovor

Parametri po kojima je ova lista napravljena su cene tarifa u romingu, mogućnost stranaca da kupuje njihove prepaid kartice, telekomunikaciona infrastruktura, broj rezidentnih korisnika, kvalitet i dostupnost signala, kao i opšte impresije i zapažanja.


Mtel

Ako planirate posetu letovalištima Bugarske, optimalna odluka po prelazu granice je da se konektujete na  Mtel. Mtel je brend Telekom Austrije pod kojim nastupa u Bugarskoj, u Srbiji je poznatiji pod pseudonimom Vip, a Hrvatskoj Vip Net. Ovo je najpopularniji mobilni operater u ovoj državi Balkana sa skoro 5,5 miliona subskrajbera. 3G mreža je sasvim solidna na obe GSM frekvencije i 900 i 1800 MHz sa svim pratećim servisima. U Sofiji i na crnomorskoj obali dostupna je usluga video telefonije. Usluge i cenovnike možete pogledati na linku http://www.mtel.bg/bg. Ako već imate srpsku Vip Sim karticu onda bez dileme pređite na ovu mrežu.

Globul

Sledeći mobilni operater kojeg predlažemo je varijanta norveškog Telenora za Bugarsku pod brendom Globul. Malo su skuplji po ceni, ali ako planirate osvajanje planiskih vrhova, ili zimovanje onda su optimalan izbor. Signal na osnovu našeg iskustva je odličan, a trenutno po internoj popularnosti vodi se mrtva trka sa Mtel-om. Prepaid ponuda je odlično organizovana, imaju široko rasprostranjenu mrežu prodavnica i distributerskih radnji, pa ako se zadržavate duže vremena naš savet je da kupite jednokratnu SIM karticu. Naravno, članovi Telenor Grupacije imaju povoljnosti kada se „zakače“ na ovu mrežu, jer jedan je vlasnik, a povoljnosti su veće. Više detalja o ovom operateru možete pogledati na oficijelnom sajtu: http://www.globul.bg/bg/.

Vivacom

Kao i u Srbiji, tako i Bugarska ima svog ex monopolistu, nekadašnjeg državnog operatera koji se zove Vivacom, nekadašnji Vivatel. Ovo je standardni operater, al nekako ostaje u senci iza dominantih Globul-a i Mtel-a. Trenutno broji nešto manje od 3 miliona subskrajbera. Pored standardnih mobilnih usluga dominanti su u ADSL ponudi za celu Bugarsku. Ako planirate njihovu karticu, cene možete pogledati ovde: http://www.vivacom.bg/

Naravno, pre nego krenete na zimovanje ili letovanje pogledajte roming tarife svog operatera. I MTS Srbija, i Telenor i Vip drugačije razmišljaju, prišlo je vreme kada su udarali po ušima, tako da sada ozbiljni marketing stručnjaci razmatraju kako da ponude što atraktivniju uslugu. Sigurno će biti iznenađenja tokom 2014-te godine.

U recenziji mobilnih operatera učestvovao stručni tim Elektrašopa-a, online prodavnice mobilnih uređaja i pripadajuće opreme na Novom Beogradu.

7.00 avg. rating (72% score) - 3 votes

utisak

Zaštite radi molimo vas popunite donje polje: *

  • D dan htela bih vas pitati nesto.dobila sam mobilni telefon na poklon sa vasom mrezom tj bugarska mreza telenor ali ja ovde ne mogu da koristim u srbiji taj telefon jer je zakljucana mreza.zanima me da li mozete to da otkljucate koliko kosta…u pitanju je ajfon 6s..

Ako želite na skijanje u Bugarsku:

Pratite nas!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.