Restoran zlatni snovi

Zlatni pjasci (Golden Sands) hoteli, cene, smeštaj

Ako ne znate šta je najbolje, pitajte šta je najskuplje! – Ovo poslovicom bi krenuli sa prezentacijom najskuplje i ultraprestižnije destinacije Bugarske!

Zlatni pjasci ( u prevodu sa bugarskog jezika – „zlatni pesak“) je jedno od najstarijih i najvećih letovališta i letnjih odmarališta u Bugarskoj. Nalazi se neposredno, na samo 17 km severno og grada Varne, a blizu istoimenog nacionalnog parka prirode – „Zlatni pjasci“.

Zbog čega se ovo mesto zove baš „zlatni pesak“ je potpuno jasno – čim se ugledaju prvi prizori prelepih plaža jasno je da je zlatni pesak kojim su posute „kumovao“ i „krstio“ ovo mesto. Jedna legenda kazuje da su nekada davno morski pirati ovde zakopali zlato pa im se priroda osvetila tako što ga je pretvorila u fini, zlatni pesak. Dužina obale u ovom delu crnomorskog primorja je 3.5 km, široka je i ravna, a ne nekim mestima je široka i 100m.

Zlatni pjasci
Zlatni pjasci

Pa kada, recimo, iz vazduha prospete pogled po toj dugačkoj zlatnoj liniji oivičenoj morskim plavetnilom sa jedne i zelenim bogatstvom sa druge strane, a obasjanom „zlatom“ sa nebeskog plavetila, reči se zaustave i zbune pa tišina o prizoru ispod kaže mnogo više od njih.


Najglamuroznije letovalište u Bugarskoj

Zlatni pjasci je najglamuroznije letovalište Bugarske, a kako mu i ime samo samo kaže, i “najsjajnije”. Ali ne od zlata o kome govori, već od onog peščanog koje ovde vredi mnogo više od onog u karatima. Jer se u njima ne može ni izmeriti. “Morksa prestonica” Bugarske, kako ovo mesto neki nazivaju i drugo je po veličini letovalište u zemlji Crnog mora. Koliki značaj ima potvrđuje i činjenica da je cela oblast stavljena pod zaštitu države 1943. godine. Površina na kojoj se prostire je fascinantnih 180,000 m2, a većina ovog prostora još uvek nije komercijalizovana pa je mesto i ekološki biser zemlje sa izvanredno očuvanom prirodom. Blizina mora, izvanredni klimatski uslovi i blagi pomorski vetrovi pomešani sa onim svežim šumskim čine ovaj kompleks jednim od najlepših destinacija u Bugarskoj. Vrlo impresivnu galeriju slika možete pogledati ovde: http://www.tt-group.net/fotogalerije/galerija12/.

Istorija

Istorija mesta je duga, pa antičko utvrđenje između nekadašnje Odese i Dionizopolisa prvi put spominje još Plinije koji ga je poistovetio sa mestom gde su živeli mitski patuljci koje su, u potraži za „Zlatnim runom“, obišli i Argonauti. Vizantijski izvori su ovo nekadašnje utvrđenje zvali Gerania, a pećina Aladža, koja se nelazi 3 km zapadno od mesta, centar je monaške duhovnosti od antike do Drugog bugarskog carstva. Otomani su ovo mesto zvali Uzunkum – na turskom „dugačak pesak“ – i u to vreme su se ovde rado skrivali odmetnici.

Hoteli i hotelski aranžmani Zlatni pjasci – cene

Iako je gotovo od drevnih vremena bilo poznato pa i korišćeno kao antičko izletište, sve do 1950-ih godina bilo je zvanično nenaseljeno. Razvoj mesta počeo je 1957. godine i za otprilike dve decenije od nenaseljenog mesta pretvoreno je u veliki turistički centar. Prema nekim procenama danas u ovom letovalištu postoji ponuda od neverovatnih 90.000 ležajeva u različitim hotelskim aranžmanima, a hotela u odmaralištu ima preko 60, među kojima ipak dominira all-inclusive opcija.

Zlatni pjasci su blizu Varne i međunarodnog aerodrome u njemu pa je transport do letovališta jednostavan i moguć čitave godine za manje od pola sata. Resort „Golden Sands“ u hvalospevima Bugara je u rangu najluksuznijih svetskih odmarališta sa vrhunskim smeštajnim kapacitetima, uslugom, restoranima, zabavom, sportskim objektima i objektima za zabavu dece, pa čak i SPA centrima  i lečilišnim mogućnostima zbog izvora lekovite vode koja se koristi u terapeutske svrhe.

Panorama
Panorama, photo: TT Group

Izvori lekovite mineralne vode svrstali su Zlatne pjaske i u red uticajnih lečilišta i SPA centara. Poput još jednog elitnog odmarališta koje se nalazi 7 km južno, „Sveti Konstantin i Elena“, i Zlatni pjasci je poznat balneološki centar u kome se primenjuje balneoterapija, metoda lečenja lekovitom vodom i blatom. Na osnovu lekovitih svojstava vode ovde je osnovano više belneoloških i fitnes centara koji nude više od stotinu različitih medicinskih i kozmetičkih tretmana. Kombinacija lekovite vode, čistog vazduha i odličnih klimatskih faktora uspešno se koriste za lečenje artritisa, neuroza, bronhitisa, astme i hroničnog stresa. Hotela koji nude balneološke tretmane su „Admiral“, „Hermitage“, „Helios spa“ i „Ambasador“.

U rezortu je jako puno hotela, od kojih je većina u dodiru sa gustim šumama zaleđa. Novi su sa najsavremenijim uslugama neophodnim za udoban boravak kao što su satelitska televizija, internet bežične konekcije, saunama, fitnes klubovima, bazenima, luksuznim restoranima… Kategorije hotela su različite, od onih all-inclusive najluksuznijih do jeftinijih, prilagođenih onima sa tanjim novčanikom.

Ali, najveći broj hotela ja baziran na all-iclusive usluzi koja i jeste najpovoljnija kada su ovakva letovališta u pitanju. Jer vam je sve obezbeđeno na jednom mestu.

Hotel Marina Beach
Hotel Marina Beach

– Neki od najekskluzivnijih su „Hotel Imperial“, „Hotel Admiral“, „Hotel Marina“ i „Hotel Riviera Beach“, svi u kategoriji od 5 zvezdica. Hotel koji je po izboru turista proglašen najboljim u kategoriji ovih luksuznijh je „Grifid Hotels Club Hotel Bolero“, u kome noćenje u jeku sezone košta oko 250 evra.

– Osim ovih luksuznih smeštaja, pomenućemo i hotele „Arabella“, „Bolero“, „Atlas“, „Royal“, „Lotos“, „Elena“, „Berlin“ ili „Berlin Park“ koji su u kategoriji hotela sa 4 zvezdice.

– Jeftiniji hoteli su oni sa 3 zvezdice pa ćemo pomenuti i neke od njih: „Ambassador“, „Astoria“, „Gradina“, „Madara“, „Mak“, „Excelsior“ ili „Perla“.

– A ima i onih još povoljnijih sa 2 zvezdice pa je izbor zaista samo na vama i onome što želite i možete sebi da priuštite.
Zlatni pjasci nisu jeftino mesto u poređenju sa drugim letovalištima duž bugarske obale. Ali, imajući u vidu činjenicu da se radi o izuzetnom i ekskluzivnom mestu sa odličnom ponudom svih sadržaja, cene su potpuno primerene kvalitetu u odnosu recimo na hrvatski Dubrovnik, grčki Skijatos ili pak turski Bodrum. Cene smeštaja za dvokrevetnu sobu na bazi desetodnevnog aranžmana u jeku sezone kreću se od 20 evra dnevno u hotelu sa 1 zvezdicom, 37 evra dnevno u hotelu sa 2 zvezdice, oko 50 evra dnevno u hotelu sa 3 zvezdice, a u luksuznim hotelima cene su i više od stotinu evra dnevno.


Nabrojaćemo vam nekoliko smeštaja na bazi noćenje sa doručkom čije su cene u rangu prosečnih i prihvatljivih za naše novčanike: „Hotel Angy“, „Hotel-Restaurant Kabakum“, „Art Hotel Gardia“ ili „Family Hotel Captain“ u kome noćenje košta oko 30 evra. A tu je i dosta hvaljen hotel „Bendita Mare“, u kome noćenje košta oko 45 evra.

Odmor, relaksacija, zabava, odlična hrana, čista voda, zlatne plaže, svež vazduh… luksuz na nivou i za svakoga. Za decu je raj zbog mekog peska i mirne vode idealne za brčkanje i prve plivačke “korake”, pravljenje peščanih zamaka i skupljanje morskih školjki i najraznovrsnijih dečijih maštarija koje sunce i topla morska voda “pišu”. Pravilo ili običaj, ali svaki hotel ima privatni spoljni bazen koji je dostupan kupačima koji nisu gosti hotela. Cena ležalljke se plaća, al često je u njima mnogo zanimljivije za kupanje.

Bazeni na Zlatnim pjascima
Bazeni na Zlatnim pjascima

Plaža

Zlatni pjasci je letnji rezort koji sa ponosom nosi “Plavu zastavicu” što potvrđuje i ekološki karakter mesta, jer su i plaža i more čisti i nezagađeni zbog toga što se o tome da takvi i ostanu vodi velika briga. Štaviše, plaža u Zlatnim pjascima, dugačka 3,5 km, smatra se i jednom od najboljih u Evropi. I zaista sa punim pravom jer je besprekorna. Zbog toga se možemo samo zahvaliti piratima što su, prema već pomenutoj legendi, ovde zakopali pokradeno zlato, a priroda im se osvetila pretvarajući ga u “peščano”, pa nam svojom pohlepom nenadano podarili ovo blago.

Plaža Zlatni pjasci
Detalj sa plaže na Zlatnim pjascima (suncobrani i ležaljke)

Najveći deo plaže je otvoren za javnost, ali na samom kraju letovališta ima delova koji su namenjeni samo gostima hotela koji izlaze na taj deo obale. Ipak, to su samo mali delovi plaže, ali i još jedna mogućnost više za one koji ne žele da dele plažu i da iz hotela u kome borave imaju direktan izlaz na nju. Na plaži postoje obezbeđeni suncobrani i ležaljke koji se iznajmljuju i to je najpovoljnija opcija ako na plaži želite da provedete ceo dan. Ako ste, pak, tu za kratko kupanje i brčkanje u toploj vodi, peškir na pesku je sasvim dovoljan, a niko vas neće dirati niti terati da iznajmite ležaljku i suncobran.

Letnja sezona u letovalištu traje od početka maja do kraja septembra. Iako neki hoteli rade i pre početka zvanične sezone, restorani i zabavni sadržaji ne rade, pa se velika čišćenja i spremanja za turiste ipak dešavaju negde početkom maja. Iako leta u Bugarskoj umeju da budu vrela, zeleno zaleđe Zlatnih pjasci i šumoviti predeli čine da je klima ugodna i balansirana pa su najviše temperature u avgustu uglavnom oko 30 stepeni celzijusovih, a temperatura vode oko 24 stepena. Ipak, ovde se može boraviti i pre zvanične sezone, jer su temperature i vazduha i vode i u aprilu i u oktobru neretko prilično prijatne, što omogućava produžetak sezone. Da je to tačno ilustrovaćemo vam podacima da temperatura vazduha u aprilu može biti oko 16 stepeni, a u oktobru oko 20, što je sasvim podnošljivo i dovoljno za boravak i odmor i van sezone. A poznato je da odmori van jeka sezone zaista mogu biti izuzetni jer nema gužve i buke, a i cene su pristupačnije. Pa birajte sami šta vam više odgovara.
U Zlatnim pjascima postoji zaista obilje mogućnosti i za najprobirljivije ukuse u zavisnosti od onoga što želite za svoj odmor. Pa ako želite samo leškarenje na plaži, može, a ako želite skok adrenalina i aktivnosti, može i to. U odmaralištu ima preko 20 bazena na otvorenom i jedan zatvoreni sa mineralnom lekovitom vodom. Postoji više od 30 teniskih terena, terena za košarku i odbojku, dvorane za kuglanje, teren za pejntbol adrenalinske šokove, bandži-džamping po ceni od (100 Leva), jahanje konja, teren za golf… pa ukoliko to želite, svaki minut u ovom letovalištu može vam biti popunjen i aktivan. A o mogućnostima za sportove na vodi i o akva parku da i ne govorimo. Ili da ipak progovorimo… Od plivanja, ronjenja, skijanja na vodi, jahtinga, surfovanja, vožnji na popularnim gumenim “bananama”, gliserima, vožnja u balonima…

Odbojka na Zlatnim Pjascima
Odbojka na Zlatnim Pjascima

A na plažama odbojka na pesku ili takmičenje u pravljenju što lepšeg i većeg peščanog zamka (i ”najotpornijeg” na talase). Zašto da ne, kreativnost je uvek na ceni! Samo treba odabrati. Takođe, na postoji masažni centar gde profesionalni fizioterapeuti promovišu relaksacionu masažom na otvorenom, direktno na plaži. Opuštanje mišića uz omamljujuće zvuke talasa je privilegija koju vredi probati.

A šta kažete na jahanje pored mora? Da li vam je dovoljno romantično? A ako vam se baš dopada, možete otići i u loklani konjički klub i organizovati jahanje kroz šumske predele koje mnogi smatraju najlepšim u Bugarskoj, pa i organizovati piknik u pauzi od jahanja kroz nestvarne pejzaže. Konjički klub se nalazi na brdu, 10-ak minuta pešaka od ulaza u odmaralište. Ako, pak, niste preterani ljubitelj peska pod stopalima, a volite vodu, postoji rešenje i za vas – “Akvapolis akva park”, pored hotela “Amphora Palace”. Pa eto kupanja bez “bockavog” peska.

Osim vode, u Zlatnim pjascima ima i “točkova”. Da, oni kojima je bicikla glavno prevozno sredstvo, ne moraju ga se odreći ni ovde. Naprotiv, za njih je idealno mesto avanturistički centar u brdima, Čiflika Čukurovo, koji sa visine nadgleda mesto. Ovde možete voziti bicikle ali i i iznajmiti džip za znatno brža uzbuđenja, a postoji i restoran u etnografskom centru pa je usluga potpuna. Osim biciklizma, u Zlatnim pjascima postoji i staza za karting u severnom delu plaže, blizu luke za jahte i terena za golf. Još jedan teren se nalazi i na obodu Varne, na putu ka Vinici, i otvoren je od 10h ujutru do ponoći. Cene su oko 3 leva za jedan krug ili oko 25 leva za 10 minuta vožnje (ako su se cene promenile, nije do nas, ali ipak imate neki okvir za finansijski orijentir).

Noćni život i zabava

Zlatni pjasci su odmralište koje pogoduje i mladima koji žele aktivan odmor pun zabave i provoda, ali i porodicama sa decom kojima više odgovaraju mirnija mesta i sadržaji za animaciju dece. A za decu zaista ne manjka zabave, počev od one najglavnije – mirnog mora i mekog peska, pa do akva parka, sportskih centara i grališta namenjenih deci, jahanja poni konjića, mnogobrojnih igračaka na otvorenom i u igraonicama. Celi kompleks Zlatni pjasci vodi izuzetnu brigu o bezbednosti i zabavi dece, ali i o zabavi i odmoru odraslih pa su animatori obezbeđeni, na radost roditelja. Oni koji to jesu, jako dobro znaju o čemu pričamo… Zbog toga je ovo mesto kao stvoreno za odmor porodica sa decom. Ali, ni bake ni deke neće ostati zapostavljeni pa i njih slobodno povedite. I za njih ima sasvim dovoljno sadržaja i zabavnog, ali i onog zdravstvenog koji je njima i najzanimljiviji.

Hotel Admiral noću
Hotel Admiral noću, panorama

U kompleksu rade nekoliko diskoteka, svako veče svaka pravi svoju promociju, ali bitno je da su su odlično izolovane, jer se nalaze u predviđenom prostoru pod zemljom i buka ne dominira tokom noći. Sa druge strane što bi rekli domaći kinematografi, radi i bioskop. Romantični film, na koji ćete pozvati možda neku novu osobu jeste izazov.

 

 

Budući da su Zlatni pjasci malo manji od susednog Sunčevog brega, mada podjednako zanimljivi i atraktivni, ipak je ovo mesto malo mirniji i više pogoduje porodicama, naročito onim sa malom decom. Duž čitave promenade, a naročito od centra odmarališta pa do južnog kraja, ima na stotine štandova na otvorenom sa najraznovrsnijim šarenim i ukusnim poslasticama koje mame i bojom i mirisom. Lizalice, sladoledi, kolačići, bombone… Uh, teško im je odoleti. Fotografisanje sa ponijem, magarcem, škotskim ovčarom, srednjevenovnoj odori, mašta ne staje. A ne mislimo samo na decu… Ipak, ako vas brine da vam deca ne pokvare zube slatkišima, postoji alternativa – sveže voće servirano u čašama za poneti.

A da deca ne bi zaostajala za roditeljima po „adrenalinskim“ skokovima, i za njih postoji posebna staza za vožnju električnih autića, koja se nalazi između hotela „Admiral“ i hotela „Zlatna Kotva“. Pa dok tate i mame uživaju u ozbiljnom kartingu, dečica sasvim bezbedno mogu da voze svakojake vrste prevoznih sredstava, različitih boja, veličina, „marki“ i broja točkova (jer neko voli i dvotočkaše, zar ne?). Vožnje u električnim automobilčićima su potpuno bezbedne i za najmanju decu jer postoje i vozila kojima se upravlja pomoću daljinskog upravljača. A odmah pored ove izuzento „brze“ i „ozbiljne“ trkačke staze se nalazi i bazen „The Rocks on the Beach“ sa izvanrednim dečijim zanimacijama u vodi koje ći ih sigurno dovoljno animirati i vama omogućiti da na miru popijete kafu ili sok u obližnjem baru posmatrajući ih dok se igraju. U blizini „Amfora Palace Hotela“ se nalazi i „Akvapolis akva park“, u blizini glavnog ulaza u odmaralište, pa je to još jedna od mogućnosti da se sa decom provede lep dan u akciji. Osim toga u mestu ima i dosta takozvanih bejebi bandži-džampinga, varijanta skakanja po trampolini sa zaštitnim kaiševima koji omogućavaju da skokovi budu visoki, ali sigurni. Deca ovo prosto obožavaju, a sigurnost je garantovana i žaštitinim mrežama i konstantnim nadzorom.

Dodatne ekskurzije

Iako Zlatni pjasci imaju više nego dovoljno sadržaja da vam održe i zadrže pažnju, u okolini mesta ima i dosta mesta vrednih obilaska. Zbog toga u letovalištu ima i dosta lokalnih tur operatera koji će vam ponuditi niz ekskurzija i izleta po povoljnim cenama. Doćiće po vas u hotel i odvesti vas na željenu destinaciju. Neke od ekskurzija i izleta koje možete organizovati su: džip-safari, šoping u Varni i obilazak delfinarijuma u tom gradu, odlazak na pecanje, obilazak Velikog Trnova, Sunčevog brega i Nesebara, odlazak u tradicionalno bugarsko selo ili obilazak antičkog lokaliteta Madara.

Možete obići i Balčik, romantični prirodni vrt i zamak, obližnje primorsko mesto sa lepom malom plažom. U blizini se nalazi i prirodni rezervat Kaliakra, severno odo Kavarne, gde možete posamtrati delfine, foke i kormorane. Odlazak u Varnu je obavezan. Ne samo zato što je to najveći grad na obali Crnog mora u Bugarskoj, već i zbog toga što ga zovu morskom prestonicom Bugarske zbog izvanredne ponude sadržaja. “Morski park”, koji se proteže nekoliko kilometara duž gradske obale, je mesto koje se mora posetiti. A deca će ga obožavati. Varna je idealno mesto za dame (džentlmeni, oprez!) jer je najbolje mesto za šoping u Bugarskoj. Osim mnogobrojnih prodavnica duž pešačke zone, ima i nekoliko modernih šoping centara pa je pražnjenje novčanika zagarantovano. Kao druga honorarna ekskurzija može biti obilazak Albene.
Za organizovanje ovakvih eskurzija i izleta mi vam možemo preporučiti lokalnog tur-operatera “Beni Tur” čije je predstavništvo u centru, preko puta restorana “Sinbad”. Ali, ni drugi nisu loši jer kada je ovako veliko turističko mesto u pitanju, svako se iskustvo računa, a loše ne prašta… Pa zato svi vode računa da usluge koje nude budu na nivou.

Osim preko agencija, u izlete možete ići i sami u rent-a-car aranžmanu, a postoji i simpatičan prevoz koji ćemo prevesti kao “uskoči-iskoči” jer se radi o redovnim autobuskim linijama u koje se “uskoči” u letovalištu, a “iskoču” recimo u Varni radi šopinga. Autobusi su popularni originalni britanski dabl-dekeri, a cena karte je oko 20 leva (1 lev je oko 60 dinara, prema kursu sa početka jula 2013. godine, ali nam ne uzimajte za zlo ako se promeni, jer kurs ume da se menja – zato vam ovaj iznos dajemo samo kao okvir da biste se preračunali).

Vozić
Vozić

U severnom delu odmarališta se nalazi i jahting luka u kojoj možete iznajmiti jahtu za celodnevni luksuz na moru. Možete iznajmiti čak i jahtu sa celokupnom posadom, što, naravno zavisi od vaših finansijskih mogućnosti jer su ovo jako skupe usluge. Ali za pamćenje jer će vas odvesti do mesta koja inače ne biste videli. Duž glavne promenade ide i vozić, turistička atrakcija koju vole svi, a naročito deca, koji vozi rutu od centra rezorta (od ulaza u Hotel Admiral) do luke.

Ovaj vozić nije samo turistička atrakcija, već i praktičan prevoz koji će vam odmoriti stopala ukoliko ne želite da ih umarate šetajući od jednog do drugog kraja odmarališta. Cena ovog “odmora” za vaše noge je samo 5 leva, ali u jednom pravcu.

Restorani i cene hrane u kompleksu Goledn Sands

U letovalištu je zaista pravo obilje restorana, oko 170, sa izvanrednom ponudom hrane za svačiji ukus pa je nemoguće ostati gladan. I za ljubitelje tradicionalne bugarske kuhinje bazirane na mesu, i za ljubitelje morskih specijaliteta, vegetarijance i za sve one koji imaju neki poseban kulinarski zahtev – postoji sve. Kao i tradicionalni bugarski folklor koji će vam dodatno “zasladiti” obrok i pojačati dejstvo domaće bugarske rakije ili neke rasne sorte vina. Cene su promenljive i za svačiji džep, od pristupačnih do paprenih, pa birajte prema svom standardu.

Restoran zlatni snovi
Restoran „Zlatni snovi“

Neki od najpopularnijih su recimo restoran “Coctel Bar Paris” na terasi nedavno napravljene mini replike Ajefelovog tornja, ili restoran “Zlatni snovi” smešten u starom jedrenjaku plave boje koji često biva personifikacija svega. U svakom slučaju, hrana je dobra i ukusna i za svačiji džep.

Cenovnik u restoranima na Zlatnim Pjascima
Cenovnik u restoranima na Zlatnim Pjascima

Uveče, sve oživo, animatori izađu pred restorane i podpomognuti cenovnicima i iskustvom u nastupu kreću. Ideja ljudi koji ovde rade je da ugoste slučajne prolaznike i goste sa strane, jer turisti u hotelima već imaju all inclusive, pa cene su tržišne i realne.

 

Baš kao i kafea i kafića za opušteno pijuckanje kafe ili soka dok vam talasi gotovo dodiruju stopala. “Golden Glade Viking Bar” je bar i restoran u centru odmarališta odmah pored mora i plaže. Nasuprot njemu, samo par koraka uzbrdo je i odličan restoran “Sinbad”, koji prenosi duh Bliskog istoka svojim menijem sa specijalitetima libanske kuhinje i egzotičnim plesačicama. Roštilj i meso iz “Starog setionika sv. Nikole” čuveni su u ovom mestu pa vam ih i mi preporučujemo. Drveni stolovi i živa muzika uveče uz miris mesa i piva – i kao da ste kod kuće.

A ako želite baš specijalitete bugarske kuhinje, onda idite u restoran “Čiflika”, na samoj promenadi blizu hotela Admiral i hotela Zlatna Kotva. Restoran je ceo u drvetu i u duhu je tradicionalnih bugarskih mehana. Osim ovih restorana, tu sui “Snack Bar „Am Ring“, “Parmys”, “Eksotik”, “Gerana” ili “Amfora”.

A noću, magija! Zlatni pjasci zasvetle novom svetlošću. Sa jedne strane mesečina i njeni obrisi na vodi, a sa druge vatrometi boja na hotelima, restoranima, barovima, šetalištu… Sve se zažari i prelije u svim mogućim paletama boja – jednostavno duh leta i odmora punim plućima.

U svoj toj radosti osetite poseban nalet sreće, možete je čak oprobati i u nekoliko luksuznih kazina u mestu. Jer, nikad se ne zna kako će sreća da krene…


10.00 avg. rating (95% score) - 3 votes

Dodaj svoj utisak

Zaštite radi molimo vas popunite donje polje: *

Ako želite na skijanje u Bugarsku:

Pratite nas!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.