Crvena staza

Čepelare – najnoviji ski centar u Bugarskoj

Čepelare je najnoviji ski centar u Bugarskoj i nalazi se na središnjem delu juga Bugarske u istoimenoj opštini Čepelare. Sa aspekta rastojanja, od Sofije je udaljen 220 km, a od sledećeg aerodroma, tj. Plovdiva oko 70 kilometara.

Čepelare
Čepelare

ovo je zimski centar sa dugom tradicijom skijanja. Prva škola skijanja otvorena je davne 1954. Sportisti koji koji su ovde trenirali osvojili su znatna priznanja za Bugarsku u svim zimskim sportovima.


Stare staze i objekti su u potpunosti renovirani i označeni po Evropskim standardima. Dve staze su licancirane od strane Međunarodne skijaške organizacije i imaju sve uslove za održavanje međunarodnih takmičenja.

Postoje sledeće staze:

– Staza za napredne skijaše – popularno nazvana „crvena“ duga je 3250 metara sa posebno eksteremnom deonicom od oko 1.6 kilometara
Zelena staza, je ski staza za prosečne skijaše, a duga je skoro 6 km,
– ima nekoliko kraćih staza različite tezine.

Crvena staza
Crvena staza

Čepelare pruža jednako dobre uslove za fanove snoubordinga takođe. Postoji mali snoubording park u centru, a u regiji Meči Čal postoji nekoliko staza pogodnih za freestyle boarding.

Ski škola za najmaleđe
Ski škola za najmaleđe

Posebna blagodet ovog sportskog centra je što Čepelare nudi ski i snoubording treninge za početnike, srednje i napredne učenike. Instruktori će vas voditi kroz sve faze treninga. Individualna školarina kao i grupna organizacija su mogući. Postoji i ski vrtić za najmlađe.

Lična karta Čepelara

Nadmorska visina staza 1150 do 1873m
Ukupna dužina 20 km
Maksimalna visinska razlika između najviše i najniže tačke rizorta je 710 m
Sistem prevoza čine dve ski žičare.


10.00 avg. rating (95% score) - 3 votes

Dodaj svoj utisak

Zaštite radi molimo vas popunite donje polje: *

Ako želite na skijanje u Bugarsku:

Pratite nas!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.