Dobrinište – na tromeđi bugarskih planina

Svaka planina ima svoju priču. Al, kad se isprepletu mistična Rila, odvažni Pirin i Rodopi, nastaje legenda o Dobriništu. Ovaj kraj iznedrio je jednog od velikana bugarsko-makedonske revolucije protiv turske vlasti. Reč je o Goci Delčevu, čija spomen kuća se nalazi na oko deset kilometara od Dobriništa.

Dobrinište
Dobrinište

Samo mesto odlikuje izuzetno lekovita termalna banjska voda, pa pored zimskog rezorta ovo je i poznato banjsko lečilište. Sa obližnjim jezerima sadržajna je i letnja destinacija.

Spomenimo da se skijaški kompleks Dobrinište nalazi na 6 kilometara od Banskog i na oko 156 kilometara od Sofije. Na raspolaganju je ski staza dužine 5 km sa visinskom razlikom od 826 metara. Zimi je aktivna dvosedna žičara. Ceo risort je na nadmorskoj visini od 850m.

Cene noćenja

Samo mesto ima na raspolaganju preko 40 smeštajnih objekata, a rezervaciju možete izvršiti i na licu mesta. Od gostiona sa smeštajem predlažemo Makedonsku krčmu, zatim vilu Grbevi, i hotele Valentino i Tonin. Cena smeštaje se kreću od 5 do 15 Eura, dakle, reč je o jednom od najjeftinijih zimovališta Bugarske.


10.00 avg. rating (93% score) - 2 votes

Dodaj svoj utisak

Zaštite radi molimo vas popunite donje polje: *

Ako želite na skijanje u Bugarsku:

Pratite nas!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.