Архиве ознака: Bansko

Zimovanje i planinski turizam

Sa čarobnim bojama jeseni stupaju na snagu nove turističke aktivnosti. Agencije spremaju novogodišnje ponude i ono što je za nas mnogo interesantnije, ponude za zimovanje. U ovom postu počinjemo sa prezentacijom zimovališta Bugarske, nakon kojih ćemo pojedinačno obraditi svaku destinaciju posebno. Ostanite na sajtu Bugarska Info, jer nalazite sa na pravom mestu!

Zaleđena fontana na Borovcu

Zaleđena fontana na Borovcu, foto: Dimitris Avramidis, Flickr.com

Bugarska je reljefno raznovrsna zemlja. Zapadni i južni deo njene teritorije, ka granicama sa Srbijim, Makedonijom i Grčkom, prekriven je planinskim predelima od kojih su najpoznatije planine Balkan (Stara planina) koja je na granici sa Srbijom i prostire se sredinom bugarske teritorije, dok je na granici sa Makedonijom planina Rila a na granici sa Grčkom su stari Rodopi. Tako je oko 30% od ukupne površine Bugarske prekriveno planinama.

One se međusobno razlikuju pa samim tim imaju i različitu i raznovrsnu turističku ponudu koja traje cele godine. Ipak, zimski turizam je svakako dominantniji zbog odličnih uslova za zimske sportove i aktivnosti na snegu. Tako skijaška sezona u višim planinskim predelima, gde su zime sa dovoljno snega, traje i do 130 dana godišnje. A u letnjem periodu skije se lako zamene rančevima i kamperskom opremom, jer se može istraživati, šetati, voziti bicikla, kampovati ili prosto ići u obilazak gustih šuma i zaštićenih rezervata prirode o kojima Bugarska vodi dosta računa. Наставите са читањем

Kongresni turizam i tim bilding aktivnosti

Činjenica da komunikacija dobija sve veću važnost na glomaznim projektima dovela je do jačanja svesti o važnosti timskog duha unutar koorporacija, ali i generalno u poslovnom ekosistemu. Negovanje komunikacije se sve češće sprovodi kroz takozvane team building aktivnosti koje obično potražuju neku prirodnu lepotu ili atrakciju uz ozbiljan hotelski smeštaj.

U donjim redovima pogledajte koje izazove na ovu temu preporučuje urednički tim Bugarskainfo sajta.

Vitoša, trek staza

Vitoša, trek staza

Bugarska se nalazi na strateški jako dobroj lokaciji – u srcu Balkanskog poluostrva i na raskrsnici triju kontinenata. Bugarska ima 4 međunarodna aerodroma što ovu zemlju čini lako dostupnom iz bilo kog dela Evrope. Uz to, u svim većim gradskim centrima zemlje sve je veći broj izuzetno kvalitetnih i lepih hotela kategorizacije od 3 do 5 zvezdica što, zajedno sa ponudom smeštaja na crnomorskom primorju i u planinskim centrima, čine ovu zemlju sve atraktivnijom i za kongresni turizam. Наставите са читањем