Архиве ознака: Borovec

Borovec i njegovi hoteli da zima na planini Rili bude nezaboravna

Planina Rila se nalazi na jugozapadu Bugarske i najponosnija je zbog toga što je krasi najviši vrh Balkanskog poluostrva, vrh Musala, koji oblikuje oblake na nadmorskoj visini od 2925 metara. I sa te visine ponosno posmatra lepotu koja ga okružuje među kojom je i impozantni Nacionalni park Rila na jugozapadnim obroncima planine.

Musala

Musala, pogle na zalazak sa vrha

Ukupne površine od preko 80.000 ha, ovaj nacionalni park je najveći nacionalni park u Bugarskoj i jedan od najvećih u celoj Evropi. Na ovoj planini izvire i nekoliko najdubljih i najdužih reka na Balkanu od kojih je svakako nama najpoznatija reka Marica.

Borovec, panorama zimi

Borovec, panorama zimi

Rila je planina koja je odlično iskoristila svoje turističke potencijale i veliko prirodno bogatstvo pa je tako jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Bugarskoj. U pomenutom nacionalnom parku se tako nalazi deo koji se zove “turistički deo” u kome se nalaze uređene staze za šetnju ili trčanje i biciklizam, a turisti se mogu baviti i raznim drugim aktivnostima poput jahanja, kampovanja, planinarenja ili jednostavno šetnje. Na planini ima dosta hotela i planinarskih domova, ali je svakako najpoznatiji “brend” ove planine zimsko odmaralište Borovec (eng. Borovets), jedno od najpoznatijih skijaških centara Bugarske. Наставите са читањем

Zimovanje i planinski turizam

Sa čarobnim bojama jeseni stupaju na snagu nove turističke aktivnosti. Agencije spremaju novogodišnje ponude i ono što je za nas mnogo interesantnije, ponude za zimovanje. U ovom postu počinjemo sa prezentacijom zimovališta Bugarske, nakon kojih ćemo pojedinačno obraditi svaku destinaciju posebno. Ostanite na sajtu Bugarska Info, jer nalazite sa na pravom mestu!

Zaleđena fontana na Borovcu

Zaleđena fontana na Borovcu, foto: Dimitris Avramidis, Flickr.com

Bugarska je reljefno raznovrsna zemlja. Zapadni i južni deo njene teritorije, ka granicama sa Srbijim, Makedonijom i Grčkom, prekriven je planinskim predelima od kojih su najpoznatije planine Balkan (Stara planina) koja je na granici sa Srbijom i prostire se sredinom bugarske teritorije, dok je na granici sa Makedonijom planina Rila a na granici sa Grčkom su stari Rodopi. Tako je oko 30% od ukupne površine Bugarske prekriveno planinama.

One se međusobno razlikuju pa samim tim imaju i različitu i raznovrsnu turističku ponudu koja traje cele godine. Ipak, zimski turizam je svakako dominantniji zbog odličnih uslova za zimske sportove i aktivnosti na snegu. Tako skijaška sezona u višim planinskim predelima, gde su zime sa dovoljno snega, traje i do 130 dana godišnje. A u letnjem periodu skije se lako zamene rančevima i kamperskom opremom, jer se može istraživati, šetati, voziti bicikla, kampovati ili prosto ići u obilazak gustih šuma i zaštićenih rezervata prirode o kojima Bugarska vodi dosta računa. Наставите са читањем

Kongresni turizam i tim bilding aktivnosti

Činjenica da komunikacija dobija sve veću važnost na glomaznim projektima dovela je do jačanja svesti o važnosti timskog duha unutar koorporacija, ali i generalno u poslovnom ekosistemu. Negovanje komunikacije se sve češće sprovodi kroz takozvane team building aktivnosti koje obično potražuju neku prirodnu lepotu ili atrakciju uz ozbiljan hotelski smeštaj.

U donjim redovima pogledajte koje izazove na ovu temu preporučuje urednički tim Bugarskainfo sajta.

Vitoša, trek staza

Vitoša, trek staza

Bugarska se nalazi na strateški jako dobroj lokaciji – u srcu Balkanskog poluostrva i na raskrsnici triju kontinenata. Bugarska ima 4 međunarodna aerodroma što ovu zemlju čini lako dostupnom iz bilo kog dela Evrope. Uz to, u svim većim gradskim centrima zemlje sve je veći broj izuzetno kvalitetnih i lepih hotela kategorizacije od 3 do 5 zvezdica što, zajedno sa ponudom smeštaja na crnomorskom primorju i u planinskim centrima, čine ovu zemlju sve atraktivnijom i za kongresni turizam. Наставите са читањем