Архиве ознака: Zlatni Pjasci

Video vodič za leto 2017

Evo jednog konciznog video klipa za leto 2017 u Bugarskoj. Traje nešto više od 5 minuta, al dotaknuti su najveće znamenitosti crnog mora, sa motivišućim kadrovima, … Ovo je oficijalni video nacionalne turističke organizacije Bugarske.

Bugarska leto 2014

Bugarska leto 2014

Spomenute su: Наставите са читањем

Zlatni pjasci (Golden Sands) hoteli, cene, smeštaj

Ako ne znate šta je najbolje, pitajte šta je najskuplje! – Ovo poslovicom bi krenuli sa prezentacijom najskuplje i ultraprestižnije destinacije Bugarske!

Zlatni pjasci ( u prevodu sa bugarskog jezika – „zlatni pesak“) je jedno od najstarijih i najvećih letovališta i letnjih odmarališta u Bugarskoj. Nalazi se neposredno, na samo 17 km severno og grada Varne, a blizu istoimenog nacionalnog parka prirode – „Zlatni pjasci“.

Zbog čega se ovo mesto zove baš „zlatni pesak“ je potpuno jasno – čim se ugledaju prvi prizori prelepih plaža jasno je da je zlatni pesak kojim su posute „kumovao“ i „krstio“ ovo mesto. Jedna legenda kazuje da su nekada davno morski pirati ovde zakopali zlato pa im se priroda osvetila tako što ga je pretvorila u fini, zlatni pesak. Dužina obale u ovom delu crnomorskog primorja je 3.5 km, široka je i ravna, a ne nekim mestima je široka i 100m.

Zlatni pjasci

Zlatni pjasci

Pa kada, recimo, iz vazduha prospete pogled po toj dugačkoj zlatnoj liniji oivičenoj morskim plavetnilom sa jedne i zelenim bogatstvom sa druge strane, a obasjanom „zlatom“ sa nebeskog plavetila, reči se zaustave i zbune pa tišina o prizoru ispod kaže mnogo više od njih. Наставите са читањем

Albena Resort – plaže i smeštaj za nezaboravno letovanje

Mic po mic približavamo se najlepšim destinacija Bugarske. Krenuli samo od najmanjih, sa krajnjeg juga, poput Kitena, pa preko standardnih, kao što je Pomorje, a u ovom postu predstavljamo njeno veličanstvo, Albenu.

Albena

Albena, panorama

Albena Resort se nalazi u severnom delu bugarske obale Crnog mora. Od aerodroma u Varni udaljena je oko 35 km. Na drugoj strani, od Balčika, udaljena je 12 km. Uz Albenu se nalazi i jedan od mnogobrojnih nacionalnih parkova u Bugarskoj – prirodni rezervat Baltata prekriven gustom šumom koja se prostire na više od 18 hektara. Nacionalni park se proteže uz glavni put od Kraneva ka Albeni, uzdiže se iza hotela popularnog letovališta Albena i spušta se sve do obala Crnog mora. Наставите са читањем